Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Εξηγήσεις για την τουαλέτα 30.000 ευρώ του πρύτανη


Εξηγήσεις για την τουαλέτα που στοίχισε 30.000 ευρώ στο ΑΠΘ, θα ζητήσει από τον πρύτανη, Γιάννη Μυλόπουλο, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Σύμφωνα με πληροφοφορίες του Gazzetta Plus πάντως, αναμένεται... εντυπωσιακή αναδίπλωση στο όλο ζήτημα, υπέρ της πρυτανικής αρχής.
 

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η διοίκηση του Αριστοτελείου έδωσε 8,3 εκατ. ευρώ σε διάφορες δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης (ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας), ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα στο άρθρο της δεν είχε να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ απλήρωτες έμεναν οι καθαρίστριες του ιδρύματος.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε για το ζήτημα την εξής δήλωση:
«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται και η ελληνική πολιτεία αναγκάζεται να περικόπτει λειτουργικές δαπάνες των Ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας, απαιτείται άπλετο φως στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις Διοικήσεις των Ιδρυμάτων και τους κατά νόμον υπευθύνους.
Γι αυτό τον λόγο κάλεσα τον Πρύτανη του ΑΠΘ και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως περιουσίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» κ. Μυλόπουλο αύριο στο Υπουργείο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα, για να λάμψει η αλήθεια».
Το Πανεπιστήμιο από την πλευρά του, ενέκρινε μέσω της Συγκλήτου με ομόφωνη απόφαση, τον απολογισμό της Εταιρίας για την Αξιοποίηση και Διαχείριση της Περιουσίας του πανεπιστημίου για το 2011.
Μάλιστα αποφάνθηκε ακόμη ότι όσα περί υπέρογκων και προκλητικών δαπανών της Εταιρίας, είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Κατά τη συζήτηση ο πρόεδρος του τμήματος Χημείας και πρώην αντιπρύτανης Οικονομικών, καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης, εξέφρασε επιφυλάξεις για τον τρόπο διαχείρισης των κυλικείων -αυτών που ανήκουν στο ακαδημαϊκό ίδρυμα.