Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Σε ισχύ από το απόγευμα η ηλεκτρονική ενημέρωση για το ύψος των δόσεων του φόρου

Aπό το απόγευμα οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών και να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων που θα πληρώσουν για τον Φόρο Εισοδήματος μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αποπληρωμή σε 7 δόσεις για εισοδήματα έως 60.000 ευρώ.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης. Πρόσθεσε ότι όσοι δεν έχουν κωδικό θα μπορούν με το ΑΦΜ τους να βλέπουν το ύψος των δόσεων.

Στο μεταξύ, σε βελτίωση των προσφορών εξόφλησης των χρεών προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών καρτών προχώρησαν πρόσφατα πολλές τράπεζες.

Ειδικότερα, οι τράπεζες δίνουν πλέον τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αποπληρώνουν τη πλειονότητα των οφειλών προς το Δημόσιο σε πολλές άτοκες δόσεις, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μετάθεση της πρώτης πληρωμής ως και 45 ημέρες αργότερα, την έκπτωση που προβλέπεται στις εφάπαξ καταβολές στην Εφορία, καθώς και επιπλέον κέρδος από τα προγράμματα επιβράβευσης μέσω των πιστωτικών καρτών.