Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Σε «μιά κόλλα χαρτί» ο Παπανδρέου από τον Ρουμελιώτη




Με την κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο, φαίνεται ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να σταλεί η δικογραφία στη Βουλή, με κεντρικό πρόσωπο τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο κ. Ρουμελιώτης είχε αποκαλύψει στους Νew York Times ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας ήταν καταδικασμένο, εκ των προτέρων, σε αποτυχία -πράγμα που γνώριζε ο τότε πρωθυπουργός.
Ο Γ. Παπανδρέου είχε αντιδράσει με οργή, κατηγορώντας τον ότι δεν τον είχε ενημερωσει, ως όφειλε, για να εισπράξει την απάντηση (με μορφή ρητορικών ερωτήσεων) ότι είχε άμεση πληροφορηση από τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
Το ερώτημα, τώρα, είναι τι θα κάνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης, τους οποίους -θυμίζουμε- είχε αποπειραθεί να ξηλώσει, χωρίς επιτυχία, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου (υποδειχθείς από το ΠΑΣΟΚ).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πεπόνης και Μουζακίτης διερευνούν το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου, πράγμα που σημαίνει πως και μόνο η αναφορά του ονόματος του Γιώργου Παπανδρέου από τον κ. Ρουμελιώτη, θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή.