Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Αμερικανός στρατιωτικός «γκρεμίζει» τον μύθο της εκτέλεσης του ΟσάμαΒιβλίο ενός αμερικανού πρώην πεζοναύτη και μέλος της επίλεκτης ομάδας των Navy Seals που εκτέλεσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν φέρνει αρκετά ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα.
 

Ο μπιν Λάντεν, σύμφωνα με το βιβλίο του Ματ Μπισονέτ, ήταν άοπλος και πέθανε από πυροβολισμό στο κεφάλι, την ώρα που κοίταζε έξω από το υπνοδωμάτιό του. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ήταν ήδη νεκρός όταν οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο δωμάτιο. Ο ίδιος γράφει ότι βράθηκαν δύοσ άδεια όπλα στο δωμάτιο, δείγμα του ότι ο μπιν Λάντεν δεν είχε προετοιμαστεί καν για μια επίθεση.
Ο 36χρονος συγγραφέας έγραψε το βιβλίο «Νο Easy Day» υπό το ψευδώνυμο Μαρκ Όουεν, σε συνεργασία με τον Κέβιν Μάουρερ που θα εκδοθεί, με αφορμή την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.
Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις, όπως είναι φυσιολογικό, προκαλούν πονοκέφαλο στις ΗΠΑ, αφού καταρρίπτουν το μύθο της επικινδυνότητας του Οσάμα μπιν Λάντεν, αφού είχε διαρρεύσει ότι ο πρώην ηγέτης της αλ Κάιντα αντιστάθηκε οπλισμένος.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε στο Reuters ότι αντίτυπο του βιβλίου εξετάζεται από τις αμερικανικές αρχές.
Ο συγγραφέας του βιβλίου, εκτός από την απειλή κατηγοριών δέχεται και απειλές για τη ζωή του.