Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Τα Lego κλείνουν τα 80 χρόνια με ένα ιστορικό video




Για να γιορτάσει τα  80 χρόνια δημιουργίας παιχνιδιών, η Lego έχει κυκλοφορήσει αυτό το video με την  ιστορίατης εταιρείας. Αυτή η ταινία μικρού μήκους, η οποία μπορεί να βρεθεί στο YouTube, είναι σίγουρο ότι θα επικαλεστεί τα συναισθήματα νοσταλγίας σε κάθε ενήλικα ο οποίος αγάπησε το πλαστικό παιχνίδι τούβλο ως παιδί.

Το
βίντεο κινουμένων σχεδίων περιγράφει την ζωή του Δανέζου κατασκευαστή παιχνιδιών Ole Kirk Christiansen, ο οποίος δημιούργησε την εταιρεία το 1932, και του γιού  του Godtfred -δεύτερου ιδιοκτήτη της  Lego - από τη σκοπιά του σημερινού ιδιοκτήτη της Lego-Kield- που είναι ο εγγονός του ιδρυτή της. Ο Kield εξιστορεί την μετάβαση της Lego από ξύλο με τα πλαστικά παιχνίδια, την εξέλιξη της εταιρίας  και την ανοικοδόμηση της  μετά από δύο καμένα  εργοστάσια.

Ακόμα και
οι πιο ένθερμοι οπαδοί της Lego, είναι σίγουρο ότι θα μάθουν κάτι νέο για τη δανική εταιρεία παιχνιδιών. Για παράδειγμα, το όνομα Lego προέρχεται από έκφραση της Δανίας για το "παίζουν καλά" που  είναι "godt πόδι." Συμπτωματικά, η Lego σημαίνει "έβαλα μαζί" στα λατινικά.