Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012


Ένταση επικράτησε γύρω στις 10.00 το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ.
Στο ίδιο έργο θεατές...

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες σε αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες στην πλατεία Σιντριβανιού. Η αστυνομία προχώρησε σε μεμονωμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους ταραξίες προς την Καμάρα. Εκεί, οι νεαροί, αφού ξήλωσαν μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων, έβαλαν φωτιά στα σκουπίδια, συνεχίζοντας, ταυτόχρονα, τον πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών.
Οι τελευταίοι επενέβησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου και λάμψης, καταδιώκοντας τους ταραξίες επί της οδού Εγνατία και στα γύρω στενά, φτάνοντας έως την οδό Τσιμισκή.
Αποτέλεσμα ήταν να γίνουν τουλάχιστον 15 προσαγωγές υπόπτων από τα συγκεκριμένα σημεία. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα παραπάνω επεισόδια.
Αυτήν την ώρα η κατάσταση είναι ήρεμη στο κέντρο της πόλης, ενώ οι περισσότεροι δρόμοι έχουν δοθεί κανονικά στην κυκλοφορία.
Στο μεταξύ, ελεύθερα αφέθηκαν τα 36 άτομα που είχαν προσαχθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, στο πλαίσιο των προληπτικών προσαγωγών που διενήργησε η αστυνομία, καθώς σε βάρος τους δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο.