Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή: Κάναμε αυτό που έπρεπε με τους παράνομους μικροπωλητές


Να προωθήσει τη δική της ατζέντα, που έχει ως επίκεντρο την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, επιχειρεί με κάθε τρόπο η Χρυσή Αυγή, αναφορικά με την "έφοδο" σε μικροπωλητές σε Ραφήνα και Μεσολόγγι. Τα σχόλια δικά σας...
 

Στο πλαίσιο αυτό, περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής σε μια «εντυπωσιακή» και αμφιλεγόμενη ενέργεια, κάνοντας συντεταγμένη έφοδο σε πάγκους μικροπωλητών, στην εμποροπανήγυρη της Ραφήνας, με αφορμή την εορτή της Παναγίας Παντοβασίλισσας.
Οι ακροδεξιοί εξύβρισαν τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, τους οποίους και προσπάθησαν να εκδιώξουν από το χώρο της εκκλησίας, ζητώντας τα στοιχεία τους και τις άδειες για τους πάγκους τους, ενώ, προτού αποχωρήσουν, αναποδογύρισαν τους πάγκους, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθεί τραυματισμός.
Ανάμεσα τους ήταν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής -γνωστός ως «Καιάδας»-, ο οποίος δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Ήρθαμε να τιμήσουμε την γιορτή της Παναγίας. Παράλληλα, κάναμε μια βόλτα εδώ στο πανηγύρι. Είδαμε και αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικροπωλητές και μάλιστα είδαμε και κάποιους λαθρομετανάστες να πουλούν την πραμάτεια τους χωρίς χαρτιά. Εμείς αυτό το καταγγείλαμε στην αστυνομία και κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνει η Χρυσή Αυγή».
Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου, προκαλώντας ζημιές σε πάγκους παράνομων μικροπωλητών. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Οι ενέργειες αυτές της Χρυσής Αυγής συναντούν ήδη ποικίλες αντιδράσεις, με πολλούς να επικροτούν, αλλά και πολλούς άλλους να αποδοκιμάζουν τις πρακτικές αυτές, που παραπέμπυν ευθέως στην περίοδο της ανόδου των ναζί στη Γερμανία του Μεσοπολέμου.

Σχεδόν όλοι, ωστόσο, συμφωνούν ότι δεν είναι δυνατόν, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, τα μέλη και οι βουλευτές ενός κόμματος της Βουλής να υποκαθιστούν τις επίσημες, αρμόδιες για τη διατήρηση της τάξης, αρχές.