Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Βιβλίο για τον Ιησού ο ΠάπαςΠιο κοντά στο Χριστό ελπίζει ότι θα φέρει τους ανθρώπους ο Ποντίφικας με το νέο του βιβλίο που αναφέρεται στην παιδική ηλικία του Ιησού και αναμένεται να κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα.
 

Τίτλος του βιβλίου είναι «Η παιδική ηλικία του Χριστού» και πρόκειται για το τρίτο μέρος της τριλογίας που έγραψε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ'.

Σε αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιεύθηκαν από τον εκδοτικό οίκο Ριτσόλι, o προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας γράφει στον πρόλογό του ότι στόχος του είναι να πάρει όλες τις ιστορικά γνωστές πληροφορίες για τον Ιησού από τα Ευαγγέλια του Μάρκου και του Λουκά και να ερμηνεύσει το νόημά τους με βάση τη σημερινή εποχή.

«Ελπίζω ότι αυτό το μικρό βιβλίο θα μπορούσε να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να μπουν στο μονοπάτι του Χριστού» γράφει ο Ποντίφικας.

Τα άλλα δύο βιβλία της τριλογίας που αναφέρονται στην διακονία του Ιησού, στο θάνατο και την ανάστασή του, συνδυάζουν θεολογικά και ιστορικά στοιχεία, ενώ καταγγέλλουν παράλληλα σύγχρονα θέματα, όπως τη θρησκευτική βία.