Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Η απολογία του δράστη

«Την είδα να κάθεται στα βράχια και να ακούει μουσική. Την πλησίασα για να της πάρω το κινητό. Αντιστάθηκε. Δεν ξέρω τι με έπιασε. Αρχισα να τη χτυπώ στα βράχια με δύναμη. Οταν σταμάτησε να αντιστέκεται, ασέλγησα πάνω της. Μετά πήρα το κινητό κι έφυγα».Τα λόγια του δημιουργούν ανατριχίλα και προκαλούν το κοινό αίσθημα. Με βλέμμα παγωμένο και καρφωμένο στο κενό, ο «δράκος» της Πάρου, ο νεαρός Πακιστανός, στάθηκε μπροστά στον ανακριτή Σύρου και περιέγραψε την πράξη του.

«Την είχα δει να περιφέρεται στη Χρυσή Ακτή. Κάποια στιγμή όμως απομακρύνθηκε από τη μητέρα της και πήγε στα βράχια. Είχε ακουστικά στ' αφτιά και άκουγε μουσική από το κινητό. Την πλησίασα από πίσω για να της το πάρω. Αρχισε, όμως, να φωνάζει. Της έκλεισα το στόμα και μετά έγινε ό,τι έγινε. Την έπιασα από το κεφάλι και τη χτυπούσα στα βράχια. Μετά της έβγαλα τα ρούχα και έκανα ό,τι έκανα» φέρεται να είπε στον ανακριτή.

Μετά «πέταξα το κινητό σε θάμνους και πήγα σπίτι μου. Εβγαλα τα ρούχα μου και τα έπλυνα, καθώς είχαν αίματα. Δεν ξέρω τι με έπιασε» είπε στην απολογία του που διήρκεσε δύο ώρες και κατέληξε: «ζητώ συγνώμη από το θύμα, τους γονείς, το Θεό, από όλους. Εχω μετανιώσει ειλικρινά για ό,τι έκανα».


Οσο για το λόγο που δεν παραδόθηκε: «Φοβήθηκα. Δεν σκεφτόμουν καθαρά. Σκέφτηκα ότι θα μου έκαναν κακό».