Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το μεγαλύτερο λεωφορείο στον κόσμο



Λεωφορεία υπάρχουν, αλλά σαν το AutoTram Extra Grand… κανένα! Το τεράστιο αστικό λεωφορείο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία και είναι το… μακρύτερο του είδους του στον κόσμο!
Κατασκευάστηκε από τεχνικούς στο Fraunhofer Institute for Traffic and Infrastructure Systems και το μήκος του ξεπερνά τα 30 μέτρα! Έχει τέσσερις άξονες και μπορεί να μεταφέρει 256 επιβάτες.

Παρουσιάστηκε στη Δρέσδη της Γερμανίας και σύντομα θα συμπεριληφθεί δοκιμαστικά στο στόλο της τοπικής συγκοινωνίας, ενώ ήδη το Πεκίνο και η Σαγκάη έχουν κάνει τις παραγγελίες τους! Το συγκεκριμένο όχημα κοστίζει περίπου 8 εκατ. ευρώ και μπορεί να κινηθεί για μεγάλο διάστημα με ηλεκτρική ενέργεια.


«Περιέχει όλες τις τελευταίες τεχνολογικές επιτεύξεις και η καινοτομία του δεν είναι τόσο το μήκος του, όσο η ικανότητά του να κινείται και να κάνει μανούβρες όπως ένα κλασικό 12μετρο λεωφορείο πόλης. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ευελιξία και τη σταθερότητα του οχήματος, αλλά πρέπει να δούμε πώς ένα τόσο μεγάλο λεωφορείο επηρεάζει την κανονική κίνηση της πόλης» ανέφερε ο διευθυντής του ινστιτούτου, Matthias Klingner.