Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ρωμαϊκά όργια στη Μύκονο



Τελικά το βασίλειο της Δανιμαρκίας δεν ησυχάζει ποτέ! Ζει απολαύσεις και ακρότητες λες και δεν πρόκειται να υπάρξει αύριο.
Το αγαπημένο μας σχεδιαστικό δίδυμο Dsquared, αφού μονοπώλησε κι αυτό το καλοκαίρι τα φλας των παπαράτσι της Μυκόνου με κάθε είδους ακρότητα, άλλοτε περιφερόμενο με ψηλά τακούνια στην παραλία της Ψαρούς κι άλλοτε κάνοντας τούμπες από την ξαπλώστρα στη θάλασσα, είπε να ξορκίσει το φινάλε του καλοκαιριού με ένα κάλεσμα που έμελλε να γίνει θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την κοσμική Ευρώπη.

Την προηγούμενη Κυριακή, την ώρα που η χώρα ψηνόταν κάτω από τους 40 και βάλε βαθμούς Κελσίου, οι Ντιν και Νταν, απτόητοι, διοργάνωναν ρωμαϊκού τύπου ξεσάλωμα στο Νησί των Ανέμων. Από την πρόσκληση γινόταν εύκολα αντιληπτό ότι οι καλεσμένες διασημότητες όφειλαν να απαρνηθούν τα πανάκριβα ρούχα τους και να υποδυθούν άλλοι τους Ρωμαίους αυτοκράτορες κι άλλοι τους υπηκόους τους. Στο «Toga party», όπως ονομάστηκε, επιχειρηματίες, σχεδιαστές και γνωστά μοντέλα κατέφτασαν με θαλαμηγούς και λίαρ τζετ για να ζήσουν κάτι από το κέφι που διαθέτει περίσσιο το σχεδιαστικό δίδυμο.


Παρόλο που οι Dsquared μένουν στο πεντάστερο και άκρως αριστοκρατικό ξενοδοχείο «Belvedere», η δίψα τους για non stop διασκέδαση τους έκανε να αναζητήσουν βίλα που να διαθέτει πέτρινη περίφραξη προκειμένου να κρατηθούν μυστικά όσα θα διαδραματίζονταν εντός των πυλών της. Τελικά επιλέχτηκε η βίλα του κατασκευαστή Παναγιωτόπουλου στον Αϊ-Γιάννη.


«Οι Dsquared είχαν βάλει Ελληνες συνεργάτες τους να ξεψαχνίσουν το νησί με στόχο να βρουν έναν χώρο έτσι ακριβώς όπως τον ήθελαν», αποκαλύπτουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο Νησί των Ανέμων και συνεχίζουν: «Επιθυμούσαν να περιποιηθούν εκείνους που θα έφταναν στη Μύκονο από το εξωτερικό μόνο και μόνο για να τους τιμήσουν. Επρόκειτο για ένα πάρτι απόλυτου ξεσαλώματος, αντίστοιχο με εκείνα που διοργάνωνε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Πάρις Χίλτον με τους φίλους της, αλλά και εκκεντρικοί σταρ του Χόλιγουντ. Ηθελαν να διασκεδάσουν χωρίς να ενοχλήσουν και να ενοχληθούν…».


«Αφήστε τα ρούχα σας στο πανέρι»


Το πάρτι ξεκίνησε γύρω στις 10 το βράδυ. Οι δύο σχεδιαστές με τη βοήθεια ξένων διακοσμητών είχαν μεταμορφώσει τον χώρο σε ρωμαϊκό βασίλειο. Το ντεκόρ ήταν άκρως εντυπωσιακό, καθώς περιλάμβανε κατασκευές με άσπρα πανιά, ξύλινες τάβλες και δάδες που έβγαζαν φωτιές. Η ατμόσφαιρα παρέπεμπε στην ταινία «Κλεοπάτρα» και ήταν χαρακτηριστικό ότι παντού μύριζε λιβάνι. Τους καλεσμένους υποδέχονταν Ρωμαίοι στρατηλάτες, ενώ ειδικό τιμ -κατάλληλα ενδεδυμένο- οδηγούσε τους καλεσμένους σε ειδικό δωμάτιο, όπου τοποθετούσαν τα σινιέ ρούχα τους σε πανέρια. Στη συνέχεια, τους φορούσαν χλαμύδες και τους τοποθετούσαν στο κεφάλι χρυσά κλαδιά δάφνης.


Στο πρώτο επίπεδο, που ήταν αυτό της πισίνας, βιολιά και άρπες ζέσταιναν ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα. Ολοι αποδείχτηκαν έτοιμοι να υποδυθούν επάξια τον ρόλο τους, μετέχοντας σ’ ένα πάρτι που απαξίωνε πρωτόκολλα και καθωσπρεπισμούς. Ο αγαπημένος σχεδιαστής των Χολιγουντιανών σταρ Μπραντ Πιτ και Ορλάντο Μπλουμ, Νιλ Μπάρετ, προτίμησε να φτάσει στο πάρτι άνευ συνοδού, αφού ήταν δεδομένο ότι θα έβρισκε διάφορους γνωστούς εκεί, όπως για παράδειγμα το διάσημο ολλανδικής καταγωγής τοπ μόντελ Κάρεν Μούλντερ.


«Το πάρτι ασφυκτιούσε από μοντέλα και επιχειρηματίες», τονίζει κάποιος από τους καλεσμένους. Είχαν φέρει πανέμορφα κορίτσια από το πρώην ανατολικό μπλοκ, τα περισσότερα εκ των οποίων κάνουν σημαντική καριέρα στην Ευρώπη. Εκείνη βέβαια που μονοπώλησε τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των ανδρών δεν ήταν άλλη από τη Σοφία Ρουντίεβα, πρώην Μις Ρωσία, η οποία συνοδευόταν από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρουστάμ Ταρίκο. Ο νεαρός Λιβανέζος εφοπλιστής Κάρεν Κοκάμπι απαρνήθηκε για εκείνο τα βράδυ τα deals με τα φορτία απολαμβάνοντας το κεφάτο αλαλούμ της βραδιάς, όπως ακριβώς και ο διάσημος Ιταλός φωτογράφος μόδας Τζιανπάολο Ζγκούρα, ο οποίος επιμελήθηκε την τελευταία καμπάνια του οίκου Dolce & Gabbana. Το guest list περιλάμβανε εκλεκτούς καλεσμένους απ’ όλο τον κόσμο. «Είναι απίστευτο!», μας εξομολογήθηκε ξένος που συμμετείχε στο Tοga party. «Συνάντησα γνωστούς μου από Λονδίνο, Παρίσι και Ζυρίχη που είχα να τους δω χρόνια. Να ’ναι καλά οι Ντιν και Νταν που κατάφεραν να μας μαζέψουν όλους!».


Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και λιγοστοί Ελληνες: ο διοργανωτής event Γιάννης Καλεσάκης -που φήμες τον ήθελαν να έχει βάλει την πινελιά του στη βραδιά-, ο Δημήτρης Κορρές, εκ των ιδιοκτητών της ομώνυμης εταιρείας καλλυντικών, ο ιδιοκτήτης του «Nammos» Φραντζέσκος Ζαννής, το μοντέλο Θοδωρής, ο νεαρός εφοπλιστής Βασίλης Μιχαήλ, ο γνωστός στους κοσμικούς κύκλους επιχειρηματίας Γιάννης Φιωτάκης, η φωτογράφος Μαρία Μαρκέζη, η οποία κάλυψε αποκλειστικά τη βραδιά, ο ιδιοκτήτης της φημισμένης ταβέρνας «Κρητικός» στην περιοχή της Κάντζας Σταύρος Δογιάκης. Η μουσική ήταν δυνατή ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη, ενώ στα δύο μπαρ που είχαν τοποθετηθεί σε διαφορετικά επίπεδα οι περίπου 200 καλεσμένοι απολάμβαναν κοκτέιλ, ευφάνταστα σφηνάκια και πανάκριβα κρασιά.


Κάποια στιγμή μια δωδεκάδα από παγωμένες σαμπάνιες Moët ανοίχτηκαν με ξέφρενο ενθουσιασμό, κατακλύζοντας τον χώρο από τον εκκωφαντικό θόρυβο των φελλών, οι οποίοι χτυπούσαν σε τραπέζια και ταβάνια.


Γκλάμουρ, κέφι και διάθεση υπερβολής…


Αν και οι καλεσμένοι ήταν ως επί το πλείστον άνθρωποι που δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σιλουέτα τους, καλοψημένες σπάλες, χοντροκομμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες και τραγανά παϊδάκια, σε μεγάλες ποσότητες, ήταν τοποθετημένα πάνω σε ξύλινες τάβλες εν είδει λουκούλλειου γεύματος.


Τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν αλκοόλ και μουσική έφερναν στους περισσότερους μια γλυκιά παραζάλη, το κέφι άναψε για τα καλά. Οι Dsquared περιτριγύριζαν τον χώρο έχοντας στο πλευρό τους τους συντρόφους τους, με σκοπό να ξεσηκώσουν τον κόσμο για τρέλες και χορό. Ξαφνικά ο Νταν άρπαξε ένα τσαμπί σταφύλι, το οποίο και τοποθέτησε στο στόμα καλεσμένου. Μια παρέα από άνδρες κατάβρεξε με σαμπάνια μια άκρως σέξι Ρωσίδα, έτσι ώστε το μακό μπλουζάκι να κολλήσει στο σώμα της και να διαγραφεί το στήθος της, το οποίο προθυμοποιήθηκαν πολλοί να πιάσουν προκειμένου να αξιολογήσουν αν είναι αληθινό ή ψεύτικο. Κάποιοι, περισσότερο θερμόαιμοι, τόλμησαν ακόμη και βραδινό μπάνιο στην πισίνα.
Ο κόσμος που περιφερόταν γύρω από τις τάβλες με τα φαγητά, οι δάδες που έκαιγαν, οι καπνοί που έβγαιναν από παντού, οι νεαροί με τις χλαμύδες και τα χρυσά κοντάρια παρέπεμπαν σε ιστορική ταινία της Τσινετσιτά. Ντιν και Νταν ήταν οι απόλυτοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες: «Ηταν ένα πάρτι-υπερπαραγωγή, το οποίο στοίχισε πολλές χιλιάδες ευρώ», τόνισαν οι γνωρίζοντες. Οι Dsquared δεν φείδονται χρημάτων όταν πρόκειται για τη διασκέδασή τους. Λατρεύουν τις πλάκες, υποδύονται ρόλους και θέλουν να κάνουν τους γύρω τους να περνάνε καλά. Οι φίλοι τους τούς θεωρούν τη χαρά της ζωής, γι’ αυτό και ανταποκρίνονται στα καλέσματά τους ακόμη κι αν έχουν το προφίλ των σοβαροφανών businessmen. Το είχαν πει, άλλωστε: από τότε που τα πάρτι του Λάκη σταμάτησαν θα αναλάβουν πρωτοβουλία οι ίδιοι.

Γύρω στις 4 το πρωί βγήκαν τα βιολιά και ο Νταν περπάτησε με χρυσές γόβες και νάζι, κάνοντας μια μίνι επίδειξη μόδας στο κέντρο του κήπου. Οι παρευρισκόμενοι δεν παρέλειψαν να τον χειροκροτήσουν με την καρδιά τους.

«Ποια Μις Ρωσία και πράσινα άλογα», σχολίασαν με διάθεση χιούμορ κάποιοι από αυτούς. «Η πραγματική σταρ της πασαρέλας είναι αυτή»…

Ο άνθρωπος που μύησε τους Dsquared στις σπαλομπριζόλες

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, η παρουσία του πάντα κεφάτου επιχειρηματία Σταύρου Δογιάκη στο ρωμαϊκό πάρτι των Dsquared δεν ξένισε κανέναν, αφού ο ιδιοκτήτης της επιτυχημένης ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα διαθέτει λόγω επικοινωνιακού ταμπεραμέντου αλλά και διάσημης πελατείας απίστευτες γνωριμίες: «Οι πάντες έχουν απολαύσει τις γεύσεις του μαγαζιού του, από υπουργούς και επιχειρηματίες μέχρι σχεδιαστές μόδας και εκπροσώπους της σόουμπιζ», σχολιάζουν αυτοί που ξέρουν - και συνεχίζουν: «Συχνά πηγαίνει εκεί ο Αντώνης Ρέμος, η Αννα Βίσση και άλλα πρώτα ονόματα της πίστας. Ο “Κρητικός” έχει μετατραπεί στο πιο λαϊκό trend των σελέμπριτι, που έχουν τον Σταύρο στα όπα-όπα για ένα τραπέζι. Πρόκειται για το θαύμα της ελληνικής σπαλομπριζόλας!».

Το ribeye, το μοσχαρίσιο φιλέτο και τα τραγανά παϊδάκια του «Κρητικού» έχουν εκτιμηθεί δεόντως ακόμη και από τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Θαμώνες της εν λόγω ταβέρνας θυμούνται ακόμη τον Λάκη Γαβαλά, στις δόξες του, να ακουμπά με σεβασμό την πανάκριβη κροκό Κelly bag του σε μια καρέκλα και να απαρνείται το σακάκι του με τις μπριγιαντένιες καρφίτσες Cartier για να γευτεί με βουλιμία μια μερίδα ψιλοκομμένα παϊδάκια. Ο Λάκης Γαβαλάς ήταν και η απαρχή της γνωριμίας του με τους Ντιν και Νταν. Η ελληνική τσίκνα εκτιμήθηκε υπέρ το δέον από το εκκεντρικό σχεδιαστικό δίδυμο, που έκανε τον Σταύρο αναπόσπαστο κομμάτι της παρέας του. Το τρίο πραγματοποιεί συχνά ταξίδια-αστραπή στην κοντινή Ρήνεια για μπάνιο, βουτιές και ποτά στην παραλία. Γι’ αυτό και μετά το πάρτι τους παρέμεινε στη Μύκονο για τρεις ακόμη ημέρες…