Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Η γυμνόστηθη αγανακτισμένη



Την παράσταση έκλεψε η 27χρονη Τζιλ Λοβ (μοντέλο και σκηνοθέτης) κατά την διάρκεια της πρόσφατης διαδήλωσης των αγανακτισμένων στους δρόμους της Μαδρίτης. Από τα δεκάδες άρθρα που γράφτηκαν για εκείνη παγκοσμίως ξεχωρίζει αυτός του VICE με τίτλο «Τα στήθη που μάχονται τον καπιταλισμό».
«Η αγάπη μας ενώνει. Είμαστε όλοι ίδιοι. Γεννηθήκαμε ελεύθεροι και θα πεθάνουμε ελεύθεροι». Αυτό έγραφε το αυτοσχέδιο πανό που είχε μαζί της η Καταλανικής καταγωγής Αμερικανίδα κατά την διάρκεια της διαδήλωσης των Ισπανών κατά τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι.

Αν και οι δεκάδες κάμερες φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων που έπεσαν πάνω της, εστίαζαν αποκλειστικά στα καλοσχηματισμένα στήθη της.

Η ίδια, σε συνέντευξη που έδωσε στο VICE είπε πως δεν περίμενε ότι θα προκαλούσε τέτοιες αντιδράσεις: «Είχα πέσει στα γόνατα μπροστά στην αστυνομία και προσευχόμουν στην Ίσιδα. Είχα τα μάτια μου κλειστά. Όταν τα άνοιξα είδα δεκάδες φωτογράφους να με έχουν περικυκλώσει. Τα πράγματα βγήκαν γρήγορα εκτός ελέγχου, οπότε και έφυγα».

Όσον αφορά για το αν είναι αυτή η πρώτη φορά που το στήθος της πολεμάει τον καπιταλισμό, δήλωσε: «Έχω κάνει το ίδιο κατά την διάρκεια της διαδήλωσης Occupy Oakland στο Σαν Φρανσίσκο. Θεωρώ ότι το γυναικείο στήθος είναι πολύ ισχυρό όπλο διαμαρτυρίας. Έτσι άλλαξαν τον κόσμο οι χίπηδες στα 60s. Τα γυμνά στήθη και τα λουλούδια ήταν τα πιο δυνατά τους όπλα».