Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Απολύσεις για τη διαρροή των διαφημιστικών με τον Μπερλουσκόνι



Τα διαφημιστικά δεν πήραν ποτέ έγκριση, ούτε χρησιμοποιήθηκαν για εμπορικό σκοπό, ωστόσο εμφανίστηκαν σε ιστοσελίδα το Σαββατοκύριακο και από τη στιγμή εκείνη έκαναν το γύρο του Διαδικτύου.
Στο ένα πόστερ, ο  Μπερλουσκόνι έχει δέσει με χειροπέδες και έχει φιμώσει τρεις γυναίκες-μπελάδες, μεταξύ των οποίων τη γνωστή Ρούμπι.Στη δεύτερη εκδοχή, η Πάρις Χίλτον έχει απαγάγει τις αδελφές Καρντάσιαν, ενώ στην τρίτη ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει κρύψει στο πορτμπαγκάζ τον Φέτελ, τον Χάμιλτον και τον Αλόνσο.
Η ινδική εταιρεία ανήκει στο διεθνή διαφημιστικό όμιλο WPP, ο οποίος αρχικά καταδίκασε τα διαφημιστικά ως «κακόγουστα». Στη συνέχεια προχώρησε σε απολύσεις που αφορούσαν μεταξύ άλλων το διευθυντικό στέλεχος, Bobby Pawar, τον creative director, Blue Hive και την υπεύθυνη για την καμπάνια της Ford, Vijay Simha Vellanki.
Ο διαφημιστικός όμιλος ανακοίνωσε πως «μετά από λεπτομερή εσωτερική έρευνα, πήραμε τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα για τους εμπλεκόμενους, που περιλαμβάνουν και απολύσεις εργαζομένων» στην ινδική θυγατρική.