Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Η ημίγυμνη φωτογράφιση λίγο πριν τη δολοφονία της Θέλω να μου βγάλεις μερικές φωτογραφίες για να τις χαρίσω σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο».


Aυτό είχε πει η αδικοχαμένη Ρίβα Στέενκαμπ λίγους μήνες πριν φύγει αναπάντεχα από τη ζωή στον φωτογράφο Γκάρεθ Μπάρκλεϊ. Δεν διευκρίνισε ποτέ για ποιον προορίζονταν οι εικόνες, αλλά δεν πρόλαβε και να τις χαρίσει αφού έφυγε τόσο αναπάντεχα από τη ζωή. Ολοι πλέον αναρωτιούνται, αν αυτός ο άνθρωπος ήταν ο Όσκαρ Πιστόριους ή κάποιος άλλος. Η Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013 βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι του φίλου της Οσκαρ Πιστόριους από τα χέρια του αθλητή.
Οι φωτογραφίες αυτές -που σύμφωνα με τον φωτογράφο απεικονίζουν την Ρίβα ακριβώς όπως ήταν αφού δεν έχουν υποστεί επεξεργασία- δεν έφθασαν ποτέ στα χέρια του «ξεχωριστού ανθρώπου» και ο Μπάρκλεϊ αποφάσισε να τις δώσει στη δημοσιότητα. Σε κάποια από αυτές τις φωτογραφίες διακρίνεται και το τατουάζ που είχε η Ρίβα Στέενκαμπ ψηλά στην πλάτη της. «Μόνο ο Θεός μπορεί να με κρίνει» έγραφε το τατουάζ του μοντέλου στα ιταλικά.